Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 0.5 kilogramów
masło 0.7 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 1 szklanek
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Kroimy
grzyby w kawałeczki i wrzucamy do podgrzanego tłuszczu. Dusimy na umiarkowanym ogniu.
Mąkę przypiekamy na suchej patelni do uzyskania koloru brązowego i mieszamy z
winem. Po 45 minutach duszenia
grzybów dodajemy wcześniej przygotowaną
mąkę z
winem. Solimy i dusimy całość pod przykryciem na słabym ogniu, aż
grzyby zupełnie zmiękną. Danie podajemy ciepłe, posypując świeżo zmielonym
czarnym pieprzem.Uwagi:
Masło lub
olejKuchnia BułgarskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: