Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
filet z piersi indyka 400 gramów
brokuł 1 sztuk
pieczarki 250 gramów
marchewka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
imbir (4 cm)1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mleko 0,5 litrów
masło 50 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowychkumin według uznania
curry według uznania
kolendra według uznania
chilli według uznania
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować na półtwardo. Obrane pokroić na ósemki. Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać. Pokrojone w kostkę
mięso zrumienić na
oleju razem z
cebula i
czosnkiem. Dodać oczyszczone, pokrojone w plasterki
pieczarki, oczyszczoną, pokrojona w słupki
marchew oraz oczyszczony, pokrojony w zapałkę
imbir. Smażyć 4 minuty i wymieszać z
ziemniakami. Oczyszczone różyczki
brokułu włożyć na 3 minuty do lekko osolonego wrzątku, osączyć. Zawartość patelni przełożyć do formy do zapiekania, dodać różyczki
brokułu.
Masło rozpuścić w rondlu, oprószyć
mąką, zasmażać na złoto i rozprowadzić wlewanym stopniowo
mlekiem. Mieszając, zagotować, doprawić do smaku
curry, kuminem,
kolendrą,
chilli,
sokiem z cytryny,
sola oraz
pieprzem. Zapiekankę polać sosem i zapiekać 30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: