Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
pierś kurczaka 2 sztuk
olej według uznania
czosnek 1 ząbki
brokuł 1 sztuk
pieczarki 250 gramów
marchewka 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
majonez 3 łyżek stołowych
curry 1 łyżek deserowych
chili 1 szczyptalistki
kolendry według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. przestudzone obrać i pokroić w ósemki.
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na
oleju razem z rozdrobnionym
czosnkiem, ostudzić. Opłukany
brokuł podzielić na różyczki i włożyć na 4 minuty do osolonego wrzątku, osaczyć. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki, a
marchewkę w słupki. Składniki wymieszać w salaterce. Wymieszać
olej z
majonezem, doprawić
curry,
chili,
solą oraz
pieprzem i polać
sałatkę. Delikatnie przemieszać. Całość posypać listkami
kolendry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: