Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety wieprzowe 2 gramów
ser pleśniowy 20 gramów
olej 15 gramów
sól 1 gramów
chili 1 gramów
przyprawa czosnkowa 2 gramówWykonanie:Kotlety rozklepać jak na
schaboweposolić wg uznania, odrobinę
chili ja dodaje również
oregano,
majeranek, po czym warstwę
sera pleśniowego zawinąć jak roladę i spiąć wykałaczką żeby się podczas smażenia nie rozleciały. Roladę posypać czerwona
ostra papryka i smażyć. Są gotowe jeżeli
ser "puści sok" i wyjdzie trochę z roladki a
mięso po dzióbnięciu
ostrym nożem miękkie. Do tego kopytka (ja
daje do smażenia więcej
oleju w ten sposób mam pyszny lekki sos o
serowym smaku)pycha!!Uwagi:Bardzo łatwy i szybki przepis na bardzo smaczne danie na codzień.Autor: mango172Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: