ßßß Cookit - przepis na Zawijance wieprzowe z serem plesniowym

Zawijance wieprzowe z serem plesniowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety wieprzowe 2 gramów
ser pleśniowy 20 gramów
olej 15 gramów
sól 1 gramów
chili 1 gramów
przyprawa czosnkowa 2 gramów
Wykonanie:
Kotlety rozklepać jak na schabowe
posolić wg uznania, odrobinę chili ja dodaje również oregano, majeranek, po czym warstwę sera pleśniowego zawinąć jak roladę i spiąć wykałaczką żeby się podczas smażenia nie rozleciały. Roladę posypać czerwona ostra papryka i smażyć. Są gotowe jeżeli ser "puści sok" i wyjdzie trochę z roladki a mięso po dzióbnięciu ostrym nożem miękkie. Do tego kopytka (ja daje do smażenia więcej oleju w ten sposób mam pyszny lekki sos o serowym smaku)pycha!!
Uwagi:
Bardzo łatwy i szybki przepis na bardzo smaczne danie na codzień.
Autor: mango172
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9872/Zawijance-wieprzowe-z-serem-plesniowym