Wykonanie
Dopadło mnie choróbsko, ale tym razem konkretnie. Zaczynało się niewinnie, od zwykłego pobolewania gardła, a w nocy myślałam, że się wykończę. Od rana temperatura i sen dobry na wszystko. Teraz poczułam się lepiej, ale pewnie kiedy
leki przestaną działać, zacznie się od nowa. Wykorzystując chwilę, postanowiłam szybciutko skrobnąć posta i wracam pod kołdrę. Pamiętacie sos
chili, który robiłam do słoików na zimę? Okazuje się prawdziwym skarbem! Smakuje po prostu genialnie - zarówno sam, jak i z dodatkiem
mięsa. Taki obiad
mogę jeść codziennie! W dodatku można go zrobić w całe 15 minut! W przyszłym roku zrobię trzy
razy tyle sosu
chili - idealnie sprawdza się na brak czasu i wielki apetyt.
Składniki:- ok. 400 g
schabu,-
przyprawy Prymat:
sól,
pieprz,- 1 łyżka
oleju do podsmażenia,- 1 średni lub duży słoik sosu
chili .
Schab dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy z nich przyprawiamy
solą i
pieprzem. Podsmażamy z obu stron na patelni z dodatkiem łyżki
oleju. Gdy
schab się zabieli, dodajemy sos
chili. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!!
Inspiracja:
Papryka Chili KROKUS