Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biała 2 sztuk
jajko na twardo 2 sztukżurek w proszku 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
pieprz czarny 4 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
warzywa suszone 3 łyżek stołowych
kostka rosołowa jarzynowa 1 sztuk
majeranek 1 łyżek stołowych
vegeta według uznaniaWykonanie:Do garnka wlać 5 szklanek
wody, dodać
kostkę rosołową,
ziele angielskie,
pieprz,
liść laurowy, warzywa i gotować pod przykryciem ok. 25 minut do miękkości warzyw. W jednej szklance
wody rozprowadzić żurek w proszku i pogotować jeszcze ok. 7 minut, ciągle mieszając. Dodać pokrojoną
kiełbasę,
jajka i
majeranek, zagotować i przyprawić przyprawą jarzynową do smaku, zdjąć z ognia.Uwagi:
biała kiełbasa pokrojona w kostkę, gotowane
jajka pokrojone w kostkęAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocZupyKomentarze:Autor: aisha40Data: 2011-03-14A NIE LEPIEJ ZAKWAS DO
ZURKU W SLOIKU LUB W BUTELCE? Z PROSZKU MOZNA ZROBIAC CALA ZUPE ALE TO NIE O TO TU CHODZI PRAWDA? NA OPAKOWANIU KAZDJ ZUPY W PROSZKU JEST SPOSOB PRZYGOTOWANIA....Autor: kuchcioData: 2009-09-05Zurek w proszku ? To ci dopiero skladnik :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: