Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biała 3 sztuk
jajko na twardo 3 sztukbarszcz biały 2 sztuk
warzywa suszone 3 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek stołowych
kostka rosołowa jarzynowa 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz czarny 5 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
vegeta według uznaniaWykonanie:Do garnka wlać 7 szklanek
wody, dodać warzywa,
ziele angielskie,
pieprz,
liście laurowe i
kostkę rosołową, gotować na małym ogniu ok. 25 minut, aż do miękkości warzyw. Zupę w proszku rozprowadzić w 1 szklance
wody, połączyć z niewielką ilością ciepłego
wywaru i powoli połączyć z pozostałym
wywarem. Pogotować jeszcze ok. 7 minut na małym ogniu, dodać pokrojoną w kostkę
białą kiełbasę i
jajka oraz
majeranek, zagotować i doprawić do smaku jarzynką, zdjąć z ognia.
Śmietanę rozprowadzić w niewielkiej ilości zupy i połączyć z pozostałą.Uwagi:
biała kiełbasa pokrojona w kostkę, gotowane
jajka pokrojone w kostkęAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: