ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukczosnek 2 ząbkigrzyby suszone 2 sztukmiełbasa biała 300 gramówboczek wędzony 100 gramówzakwas na żur 2 szklanekwegeta 1 łyżek deserowychliść laurowy 1 sztukziele angielskie 3 ziarnamajeranek 2 łyżek deserowychjajka 2 sztukśmietana 125 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę oraz czosnek pokroić, a umyte grzyby namoczyć w pół szklanki wody. Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach, a boczek pokroić w kostkę. Zagotować 3 szklanki wody, dodać grzyby, cebule oraz czosnek i lekko posolić. Włożyć kiełbasę oraz połowę boczku i gotować na małym ogniu ok. 40 minut. Po 20 minutach gotowania dodać zakwas oraz przyprawy. Zupę podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: