ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 400 gramówgrzyby suszone 2 sztukcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkiboczek wędzony 200 gramówkiełbasa biała 200 gramówjajka 8 sztukziele angielskie 6 ziarnaliść laurowy 2 sztuksmalec 1 łyżek stołowychmajeranek według uznaniażurek w płynie 0 , 5 litrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę dość grubo pokroić. Namoczone, osączone grzyby pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę. Oczyszczony czosnek rozetrzeć z solą. Boczek pokroić w paski, a kiełbasę w plasterki. Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić na cząstki.Warzywa zalać wodą, dodać grzyby, sól, ziele angielskie oraz listki laurowe i gotować pod przykryciem 30 minut. Wywar przecedzić. pokrojona kiełbasę i boczek podsmażyć na smalcu, dodać majeranek oraz cebulę i chwilę smażyć. Wszystko dodać do przecedzonego wywaru i gotować jeszcze 40 minut. Wlać żurek, dodać czosnek i gotować jeszcze 30 minut. Podawać z cząstkami jajek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: