Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
kiełbasa biała 500 gramów
grzyby suszone 3 sztuk
pieprz 4 ziarna
ziele angielskie 4 ziarna
liść laurowy 1 sztukzakwas na żur 2 szklanek
majeranek według uznania
czosnek 2 ząbki
chrzan 2 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
jajka 4 sztuk
tymianek według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
cebule przekroić na pół i opiec nad gazem lub zrumienić na suchej patelni. Dać do garnka i zalać zimną
woda. Dodać
kiełbasę, wypłukane
grzyby,
pieprz,
ziele angielskie oraz
liść laurowy i gotować 30 minut. Wyjąc
cebulę,
grzyby i
kiełbasę. Wlać zakwas i gotować 5 minut. Doprawić do smaku
majerankiem,
sola,
pieprzem,
cukrem, zmiażdżonym
czosnkiem i startym
chrzanem. Zaprawić
śmietaną. Włożyć posiekane
grzyby, pokrojona w plasterki
kiełbasę i cząstki ugotowanych
jajek. Udekorować listkami
tymianku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: