« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowoda 1 litrówpieprz 6 ziarnaziele angielskie 6 ziarnaliść laurowy 2 sztukmajeranek według uznaniakminek według uznaniacebula 2 sztukczosnek 4 ząbkikiełbasa biała 1 kilogramówchrzan 100 gramówżółtka 1 sztukśmietana 100 mililitrówsok z cytryny według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wodę zagotować z przyprawami. Dodać oczyszczone, pokrojone w ćwiartki cebule i posiekany czosnek. Do wrzącego wywaru włożyć kiełbasę i parzyć ją, nie dopuszczając do zagotowania, przez 20 minut.Starty chrzan utrzeć z gotowanym żółtkiem oraz gęstą śmietaną. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz solą.Podawać kiełbasę z sosem chrzanowym i dodatkowo ze świeżym utartym chrzanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: