ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa z chrzanem

Biała kiełbasa z chrzanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
woda 1 litrów
pieprz 6 ziarna
ziele angielskie 6 ziarna
liść laurowy 2 sztuk
majeranek według uznania
kminek według uznania
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
kiełbasa biała 1 kilogramów
chrzan 100 gramów
żółtka 1 sztuk
śmietana 100 mililitrów
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wodę zagotować z przyprawami. Dodać oczyszczone, pokrojone w ćwiartki cebule i posiekany czosnek. Do wrzącego wywaru włożyć kiełbasę i parzyć ją, nie dopuszczając do zagotowania, przez 20 minut.
Starty chrzan utrzeć z gotowanym żółtkiem oraz gęstą śmietaną. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz solą.
Podawać kiełbasę z sosem chrzanowym i dodatkowo ze świeżym utartym chrzanem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11923/Biala-kielbasa-z-chrzanem