ßßß Cookit - przepis na Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 5 ziarna
ziele angielskie 5 ziarna
cebula 1 sztuk
kiełbasa biała 700 gramów
korzeń chrzanu według uznania
mąka 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
śmietana 1 szklanek
jajka 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wlać do garnka 2,5 litra wody, włożyć ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu oraz oczyszczoną cebulę i zagotować. Dodać kiełbasę i gotować 60 minut na małym ogniu. Wyjąc kiełbasę z wywaru. Oczyszczony kawałek chrzanu zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do wrzącego wywaru i gotować 8 minut. Zupę przecedzić. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody wlać do zupy i zagotować. Po zdjęciu z ognia doprawić sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietaną rozprowadzona wywarem.. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekanymi gotowanymi jajkami i podawać z pokrojoną białą kiełbasą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11169/Zupa-chrzanowa