Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 5 ziarna
ziele angielskie 5 ziarna
cebula 1 sztuk
kiełbasa biała 700 gramówkorzeń
chrzanu według uznania
mąka 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
śmietana 1 szklanek
jajka 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wlać do garnka 2,5 litra
wody, włożyć
ziele angielskie,
liść laurowy, ziarenka
pieprzu oraz oczyszczoną
cebulę i zagotować. Dodać
kiełbasę i gotować 60 minut na małym ogniu. Wyjąc
kiełbasę z
wywaru. Oczyszczony kawałek
chrzanu zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do wrzącego
wywaru i gotować 8 minut. Zupę przecedzić.
Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej
wody wlać do zupy i zagotować. Po zdjęciu z ognia doprawić
sokiem z cytryny i wymieszać ze
śmietaną rozprowadzona
wywarem.. doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Posypać posiekanymi gotowanymi
jajkami i podawać z pokrojoną
białą kiełbasą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: