ßßß Cookit - przepis na Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz 5 ziarna
cebula 1 sztuk
kiełbasa biała 750 gramów
korzeń chrzanu 150 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
śmietana 1 szklanek
jajka 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wlać do garnka 2,5 litra wody, dodać liście laurowe, ziele i pieprz. Obraną cebulę opiec na suchej patelni i też włożyć do wody, zagotować. Dodać kiełbasę i gotować 60 minut na bardzo małym ogniu. Kiełbasę wyjąć i odłożyć. Oczyszczony chrzan zetrzeć na tarce, dodać do wrzącego wywaru i gotować 10 minut. Wywar przecedzić. Wymieszać mąkę z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do zupy i zagotować. Zdjąć z ognia, zupę doprawić sokiem z cytryny, mieszając, wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ugotowane na twardo jajka obrać i posiekać. Podawać zupę z posiekanym jajkiem i kiełbasą pokrojoną w półplasterki lub paseczki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11915/Zupa-chrzanowa