Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz 5 ziarna
cebula 1 sztuk
kiełbasa biała 750 gramówkorzeń
chrzanu 150 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
śmietana 1 szklanek
jajka 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wlać do garnka 2,5 litra
wody, dodać
liście laurowe, ziele i
pieprz. Obraną
cebulę opiec na suchej patelni i też włożyć do
wody, zagotować. Dodać
kiełbasę i gotować 60 minut na bardzo małym ogniu.
Kiełbasę wyjąć i odłożyć. Oczyszczony
chrzan zetrzeć na tarce, dodać do wrzącego
wywaru i gotować 10 minut.
Wywar przecedzić. Wymieszać
mąkę z 2 łyżkami zimnej
wody, wlać do zupy i zagotować. Zdjąć z ognia, zupę doprawić
sokiem z cytryny, mieszając, wlać
śmietanę. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Ugotowane na twardo
jajka obrać i posiekać. Podawać zupę z posiekanym
jajkiem i
kiełbasą pokrojoną w półplasterki lub paseczki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: