Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
kasza krakowska 200 gramów
przyprawa do zup 1 łyżek deserowych
masło 70 gramów
smalec 50 gramów
jajka 2 sztuk
białka 2 sztuk
zielenina według uznania
sól według uznania
sałata masłowa 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
sok z cytryny 0,5 sztuk
koperek według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kaszę wymieszana z roztrzepanym
białkiem rozłożyć na blaszce i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni, rozkruszyć grudki i wsypać do gotującej się osolonej
wody(1 szklanka) z dodatkiem
przyprawy do zup oraz
smalcu, ugotować na sypko. Dodać
masło, wymieszać i ostudzić. Dodać posiekana
zieleninę oraz
jajka, wymieszać i doprawić do smaku. Umytego, osuszonego i posolonego
kurczaka nadziać przygotowanym farszem, zaszyć otwór. Piec w 180 stopniach, aż
mięso ładnie się zrumieni.Umyte, osuszone listki
sałaty porwać na kawałki i przełożyć do miski.
Śmietanę przyprawić do smaku
solą,
pieprze,
cukrem oraz
sokiem z cytryny i polać
sałatę, wymieszać i posypać posiekanym
koperkiem.
Sałatę przyrządzać tuż przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: