ßßß Cookit - przepis na Świderki z mięsem i papryką

Świderki z mięsem i papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mieso wieprzowe chude 500 gramów
oliwa według uznania
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 0,5 litrów
papryka czerwona 2 sztuk
śmietana 250 mililitrów
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
makaron swiderki 500 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w gruba kostkę, oprószyć sola oraz pieprzem i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Oczyszczoną cebule pokroić w piórka, dodać do mięsa i smażyć przez kilka minut, mieszając. Zalać bulionem i dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną, grubo pokrojona paprykę oraz śmietanę i zioła prowansalskie lub oregano. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wymieszać z sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11004/Swiderki-z-miesem-i-papryka