Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mieso wieprzowe chude 500 gramów
oliwa według uznania
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 0,5 litrów
papryka czerwona 2 sztuk
śmietana 250 mililitrów
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
makaron swiderki 500 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w gruba kostkę, oprószyć
sola oraz
pieprzem i usmażyć na
oliwie na złoty kolor. Oczyszczoną
cebule pokroić w piórka, dodać do
mięsa i smażyć przez kilka minut, mieszając. Zalać
bulionem i dusić do miękkości
mięsa. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną, grubo pokrojona
paprykę oraz
śmietanę i
zioła prowansalskie lub
oregano. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wymieszać z sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: