ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukszynka, plastry grube 5 sztukcebula mała 1 sztukoliwa z oliwek według uznaniazioła prowansalskie według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Jajka rozkłócić w miseczce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy będzie szklista, dodać paseczki szynki. Na podsmażoną cebulę i szynkę wylać rozkłócone jajka. Doprawić ziołami prowansalskimi. Gdy jajecznica się zetnie przełożyć na talerz.Uwagi:Szynkę można zastąpić pętkiem cienkiej kiełbasy lub kosteczkami wędzonego boczku, a oliwę masłem.Zamiast wędliny jako podstawowy składnik można użyć pieczarki lub w sezonie letnim kurki. Jajecznica jest też smaczna, gdy zrobi się ją z pomidorami. Poza tym polecam jeszcze szczypiorek i czerwoną paprykę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: klekleData: 2011-10-17Wymiotowałem po zjedzeniu tej jajecznicy.Autor: seba8912Data: 2009-08-29znowu zrobiłem :PAutor: seba8912Data: 2009-06-18Dzięki pycha właśnie sobie zrobiłem !!! :)Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12To coś, co misie lubią najbardziej 8DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukszynka, plastry grube 5 sztukcebula mała 1 sztukoliwa z oliwek według uznaniazioła prowansalskie według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Jajka rozkłócić w miseczce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy będzie szklista, dodać paseczki szynki. Na podsmażoną cebulę i szynkę wylać rozkłócone jajka. Doprawić ziołami prowansalskimi. Gdy jajecznica się zetnie przełożyć na talerz.Uwagi:Szynkę można zastąpić pętkiem cienkiej kiełbasy lub kosteczkami wędzonego boczku, a oliwę masłem.Zamiast wędliny jako podstawowy składnik można użyć pieczarki lub w sezonie letnim kurki. Jajecznica jest też smaczna, gdy zrobi się ją z pomidorami. Poza tym polecam jeszcze szczypiorek i czerwoną paprykę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: klekleData: 2011-10-17Wymiotowałem po zjedzeniu tej jajecznicy.Autor: seba8912Data: 2009-08-29znowu zrobiłem :PAutor: seba8912Data: 2009-06-18Dzięki pycha właśnie sobie zrobiłem !!! :)Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12To coś, co misie lubią najbardziej 8DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: