Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
szynka, plastry grube 5 sztuk
cebula mała 1 sztuk
oliwa z oliwek według uznania
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Jajka rozkłócić w miseczce. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej
oliwie. Gdy będzie szklista, dodać paseczki
szynki. Na podsmażoną
cebulę i
szynkę wylać rozkłócone
jajka. Doprawić
ziołami prowansalskimi. Gdy jajecznica się zetnie przełożyć na talerz.Uwagi:
Szynkę można zastąpić pętkiem
cienkiej kiełbasy lub kosteczkami
wędzonego boczku, a
oliwę masłem.Zamiast
wędliny jako podstawowy składnik można użyć
pieczarki lub w sezonie letnim
kurki. Jajecznica jest też smaczna, gdy
zrobi się ją z
pomidorami. Poza tym polecam jeszcze
szczypiorek i
czerwoną paprykę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: klekleData: 2011-10-17Wymiotowałem po zjedzeniu tej jajecznicy.Autor: seba8912Data: 2009-08-29znowu zrobiłem :PAutor: seba8912Data: 2009-06-18Dzięki pycha właśnie sobie zrobiłem !!! :)Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12To coś, co misie lubią najbardziej 8DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: