Wykonanie
Idealne dla zabieganych i dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w kuchni.Składniki : ( 2 -3 porcje )* 150 -180 g
makaronu do spaghetti,* 2 łyżki
oliwy,* 1 duża
cebula,* 3 ząbki
czosnku,* 300 - 400 g
mięsa mielonego ( u mnie wieprzowe ),* 100 g młodego
szpinaku ( można zastąpić mrożonym ),* 1/2 szklanki
bulionu warzywnego,* 4 łyżki
śmietany,* 1 łyżeczka
mąki kukurydzianej ( można zastąpić zwykłą ),*
sól,
pieprz,Przygotowanie :
Makaron ugotuj al dente, odcedź.W
między czasie...Na dużej patelni rozgrzej
oliwę, dodaj posiekaną w kostkę
cebulę i
czosnek, podsmażaj przez kilka minut ( do czasu aż
cebula zmięknie ).Dodaj
mięso mielone i smaż 10 minut, tak aby nie było surowe, dodaj szczyptę
soli i
pieprzu.
Szpinak posiekaj ( nie musi być drobno ) i dorzuć do
mięsa, podsmażaj przez minutę.W szklance zmieszaj
bulion,
śmietanę i
mąkę kukurydzianą, zalej
mięso i mieszaj przez chwilę ( do czasu aż sos zgęstnieje ).Dopraw do smakuj
solą i
pieprzem.Sosem polej
makaron :)