Wykonanie
« Powrót  
Panierowane filety z dorszaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety z dorsza 1,2 kilogramów
bułka tarta 4 łyżek stołowych
jajka 2 łyżek stołowych
masło 100 gramów
musztarda miodowa 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
mąka 2,5 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z połowy
cytryny, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Przykryć i odstawić na 30 minut.Posmarować filety
musztardą, oprószyć
mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w
bułce tartej. Ułożyć
ryby w wysmarowanej
masłem formie do zapiekania i obłożyć je z wierzchy wiórkami
masła. piec 30 minut w 180 stopniach.
Śmietanę doprawić
pieprzem,
solą,
sokiem z cytryny i listkami
tymianku. Upieczone
ryby polać zimnym sosem
śmietanowym lub polać nim filety i wstawić jeszcze do piekarnika na 8 minut. Podawać z cząstkami
cytryny, udekorowane
tymiankiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: