Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarka 35 dekagramów
cukinia 1 sztuk
orzechy włoskie 5 dekagramów
ser tofu 15 dekagramów
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
cytryna 0.5 sztuk
pieprz biały według uznania
papryka czerwona 0.5 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki.Polać
olejem i wymieszać.Piekarnik rozgrzać do 150ºC.
Orzechy rozsypać na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10 minut.Powinny się zrumienić.Posiekać je na dość grube kawałki.Rozgnieść
ser widelcem.Z
cytryny wycisnąć sok, dodać do
sera z
pieprzem i połową łyżeczki
soli.
Paprykę posiekać w drobną kosteczkę.
Cukinię pokroić wzdłuż na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki.Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce.Podawać z kromkami
razowego pieczywa.Potrawy z
GrzybówSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: