ßßß Cookit - przepis na Omlet po rzymsku

Omlet po rzymsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznania
ser 3 łyżek stołowych
twarożek 150 gramów
jajka 4 sztuk
mleko 4 łyżek stołowych
maso 30 gramów
szpinak 500 gramów
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić we wrzątku i gotować parę minut na niewielkim ogniu, odcedzić. Następnie udusić na maśle, doprowadzić solą i pieprzem, ostudzić. Wymieszać z twarogiem przetartym przez sito, tartym serem, żółtkami, mlekiem i na koniec z ubitymi na sztywną pianę białkami z dodatkiem szczypty soli. Smażyć.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Włoska
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6329/Omlet-po-rzymsku