Wykonanie
Kolejna pochwała prostoty!Absolutnie fantastyczna jajecznica!Dodatek
twarożku i
ziół sprawia, że jest ona wyjątkowo kremowa i pełna smaku!Baaardzo gorąco polecam :)Na podstawie tego przepisu.Składniki : (2 porcje)4
jajka (najlepiej od szczęśliwych kur)2 łyżki naturalnego
twarożku typu Philadelphia1 łyżka drobno posiekanego
szczypioru1 łyżka posiekanych świeżych
ziół (np.
tymianek,
oregano,
estragon) – opcjonalnie
sól i
pieprzoliwaWykonanie :
Twarożek wymieszać z posiekanym
szczypiorem i pozostałymi
ziołami.Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki
oliwy. Wbić
jajka i smażyć do momentu aż jajecznica będzie prawie gotowa. Patelnię zestawić z ognia, dodać 2 czubate łyżki
twarożku z
ziołami, policzyć do 10 i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Podawać od razu.Smacznego :)