ßßß
 
            
         SKŁADNIKI (na 1 porcję)2-3 jajka4-5 szt. szparagów50 g fety1 łyżka siekanego szczypiorku1 łyżeczka oliwysólpieprzPRZYGOTOWANIEOdrywamy zdrewniałe części szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości.Przekrawamy szparagi na pół. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy je na średnim ogniu przez 2 minuty. Dodajemy 4 łyżki wody i przykrywamy na około 4-5 minut, aż szparagi zmiękną i wchłoną wodę. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy szparagi i smażymy około 4 minut, aż omlet w połowie się zetnie. Posypujemy jajka szczypiorkiem i fetą pokrojoną w kostkę, po czym przykrywamy do całkowitego ścięcia jajek. Smacznego :)
SKŁADNIKI (na 1 porcję)2-3 jajka4-5 szt. szparagów50 g fety1 łyżka siekanego szczypiorku1 łyżeczka oliwysólpieprzPRZYGOTOWANIEOdrywamy zdrewniałe części szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości.Przekrawamy szparagi na pół. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy je na średnim ogniu przez 2 minuty. Dodajemy 4 łyżki wody i przykrywamy na około 4-5 minut, aż szparagi zmiękną i wchłoną wodę. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy szparagi i smażymy około 4 minut, aż omlet w połowie się zetnie. Posypujemy jajka szczypiorkiem i fetą pokrojoną w kostkę, po czym przykrywamy do całkowitego ścięcia jajek. Smacznego :)
 źródło inspiracji
źródło inspiracji