ßßß Cookit - przepis na Makaronowy miszmasz

Makaronowy miszmasz

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron 250 gramów
cebula 2 sztuk
cukinia mała 3 sztuk
jajka 3 sztuk
pomidory w zalewie 1 puszka
ser żółty 100 gramów
parmezan 2 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
bazylia 1 gałązki
natka pietruszki 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić na piórka, a umyte cukinie na plasterki i razem podsmażyć na 3 łyżkach rozgrzanej na patelni oliwy, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Wlać pokrojone pomidory wraz z zalewa, posiekaną natkę, mieszając, dusić 10 minut na małym ogniu. Makaron ugotować na pół twardo w wodzie z dodatkiem oliwy i soli. Odcedzony wymieszać z warzywami i połową startego parmezanu. Ugotowane jajka obrać i pokroić na połówki lub cząstki. Połowę makaronu równomiernie rozłożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, a na nim jajka. Posypać tarty żółtym serem, przykryć resztą makaronu, posypać pozostałym parmezanem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać gorącą zapiekankę udekorowaną bazylią.
Uwagi:
Makaron rurki lub kokardki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-30
pyszne polaczenie, bardzo dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7640/Makaronowy-miszmasz