Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
jajka 2 sztuk
ser żółty 150 gramów
parmezan 150 gramów
jajka 3 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pomidory konserwowe 800 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowychlistki
bazylii 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej
mąki dodać
jajka, odrobinę
soli, 4 łyżki
wody i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Rozwałkować je cienko i szklanka wyciąć krążki.Nadzienie: zetrzeć na tarce o małych oczkach oba
sery i wymieszać z
jajkami oraz łyżką posiekanej
natki pietruszki, przyprawić
sola i na pikantnie
pieprzem.Na środku każdego krążka ułożyć łyżeczkę nadzienia
serowego i dobrze zlepić brzegi pierożków. Gotować 3 minuty w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Wyjmować łyżką cedzakową.Sos: oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać i zeszklić na
oliwie. Wlać
pomidory razem z zalewą, oprószyć
solą oraz
pieprzem i dusić 15 minut, aż
woda odparuje. Dodać
masło, posiekaną
natkę pietruszki i listki
bazylii. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Sosem polać pierożki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: