Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 400 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
bakłażan 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
pomidory konserwowe 400 gramów
parmezan według uznanialistki
bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony wymieszać z łyżką
oliwy.Umyty, osuszony
bakłażan pokroić w plastry. Każdy z nich posolić z obu stron i posmarować
oliwą, a
potem przyrumienić je na rozgrzanej patelni. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę,
czosnek rozdrobnić i razem podsmażyć na
oliwie. Dodać
pomidory, oprószyć
sola oraz
pieprzem i gotować 10 minut. Wymieszać
makaron i plastry
bakłażana. każda porcję posypać startym
parmezanem i udekorować listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: