Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki (pappardelle)500 gramów
brokuł 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowychfilet z
łososia 300 gramówminikostki
czosnkowe 4 sztukminikostka z
bazylią 1 sztuk
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu. Umyty
brokuł ugotować na półtwardo i podzielić na małe różyczki. Oczyszczoną
cebule pokroić w drobna kostkę i zeszklić na
oliwie. Pokrojonego w gruba kostkę
łososia włożyć na patelnię z
cebulą. Posypać pokruszonymi kostkami czosnkowymi lub dodać zmiażdżone 4 ząbki
czosnku i delikatnie obsmażyć. Ugotowany
makaron oraz różyczki
brokułów dodać do
łososia i wymieszać. Doprawić
solą oraz
pieprzem, posypać rozkruszoną kostką
bazylii lub pokrojona świeżą
bazylią. Posypać startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: