ßßß
składniki na cztery osoby:4 pojedyncze filety z piersi kurczaka2 kulki mozzarelli4 czubate, łyżeczki, pasty Ajwar4 płaskie łyżeczki granulowanego czosnkusól, pieprz do smaku2 jajkabułka tarta do obtoczeniaKlarowane masło do smażenia lub inny tłuszcz ale na maśle najsmaczniejsze 😉
Mięso rozklep najcieniej jak Ci się uda, najlepiej przez woreczek. Jeśli Ci się porozrywa nic nie szkodzi, po obtoczeniu w bułce i jajku wszystko się utrzyma 😉 Każdy kawałek posyp łyżeczką czosnku, solą do smaku i obficie posmaruj Ajwarem.Mozzarellę rozkrój na równe połówki i każdą umieść na kawałku mięsa, zroluj ciasno. Następnie obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej, dwukrotnie powtarzając tą czynność i lekko dociskając za każdym razem. Smaż na klarowanym maśle na złoty kolor ze wszystkich stron. Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Smacznego ! 😉