Wykonanie
Uwielbiam
grzyby;) Teściu będąc na spacerze zebrał trochę
maślaków i podzielił się z Nami;))))) Mąż chciał jajecznicę , sobie zrobiłam w panience;) Każdy z nas cieszył się ulubionym daniem, tyko
młoda nie mogła zdecydować co lepsze. Doszła jednak do wniosku, że woli...naleśniki eh...
Składniki:6
maślakówsól,
pieprz do smaku2
jajka3/4 szklanki
bułki tartej3-4 łyżki
masła do smażenia
Wykonanie:Oczyszczamy
maślaki miękką szczoteczką z wszelkich zanieczyszczeń.Odcinamy ogonki, z kapelusza usuwamy skórę ( jak w
pieczarce)Przyprawiamy
solą i
pieprzem.Panierujemy w rozkłóconym
jajku i
bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym
maśle, na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.Podajemy zaraz po przygotowaniu.Lubię zjeść takie wieczorem na kolacje, lub do obiadu zamiast
mięsa.Smacznego;)Ps. Pozdrawiam Pana M;)