Maślaki panierowane

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam grzyby;) Teściu będąc na spacerze zebrał trochę maślaków i podzielił się z Nami;))))) Mąż chciał jajecznicę , sobie zrobiłam w panience;) Każdy z nas cieszył się ulubionym daniem, tyko młoda nie mogła zdecydować co lepsze. Doszła jednak do wniosku, że woli...naleśniki eh...
Składniki:
6 maślaków
sól, pieprz do smaku
2 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
3-4 łyżki masła do smażenia
Wykonanie:
Oczyszczamy maślaki miękką szczoteczką z wszelkich zanieczyszczeń.
Odcinamy ogonki, z kapelusza usuwamy skórę ( jak w pieczarce)
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym maśle, na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Lubię zjeść takie wieczorem na kolacje, lub do obiadu zamiast mięsa.
Smacznego;)
Ps. Pozdrawiam Pana M;)
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2012/11/maslaki-panierowane.html