Filet faszerowany szpinakiem i mozzarellą

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj moich zachwytów szpinakiem ciąg dalszy. Na niedzielny czy świąteczny obiad mogę polecić bardzo dobre kieszonki drobiowe nadziewane szpinakiem i mozzarellą. Łatwe w wykonaniu, szybkie w przygotowaniu i smaczne w jedzeniu. To są chyba argumenty za tym, żeby je przyrządzić no chyba, że ktoś nie przepada za szpinakiem ( tak jak ja, jeszcze niedawno:)
Składniki:
4 filety z kurczaka
500 g szpinaku
sól, pieprz
100 g mozzarelli
2 ząbki czosnku
1 jajo
8 łyżek tartej bułki
2 łyżki oleju
Filety umyć, osuszyć. W każdym naciąć kieszonkę. Szpinak przebrać, umyć i obgotować w osolonej wodzie. Ja użyłam mrożonego dlatego podsmażyłam go na maśle z czosnkiem, solą i pieprzem. Mozzarellę pokroić w plasterki. Każdego fileta nafaszerować masą szpinakową i plasterkiem mozzarelli. Spiąć wykałaczką. Opanierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/06/Filet-daszerowany-szpinakiem-i-mozzarella.html