Wykonanie
Uwielbiam roladki drobiowe. Wypróbowałam już wiele pomysłów i wiem, że zawsze jest to świetny obiad. To co wkładamy w środek zależy tylko i wyłącznie od naszego gustu i kubków
smakowych. Ponieważ dzisiaj jest 17 marca a ja wczoraj przygotowywałam scenariusze lekcji o świętym
Patryku, ten irlandzki klimat mi się udzielił.
Piwa nie ufarbowałam ale obiad zjemy dziś na zielono.
Szpinak łączyłam już z
fetą,
mozzarellą ale najbardziej smakuje mi z
ricottą.
Składniki:1
filet z kurczaka3-4 brykiety
mrożonego szpinaku10-15 dag
ricotty1 ząbek
czosnku1
jajkobułka tartasól,
pieprzolej do smażeniaFileta pokroić na 4 sznycle. Delikatnie rozbić.
Szpinak podsmażyć na odrobinie
masła z olejem, dodać
szpinak i chwilę dusić aż
woda odparuje. Doprawić
solą i
pieprzem. Gdy wystygnie dodać
ricottę i dokładnie wymieszać.Na każdy filet kłaść odpowiednią porcję farszu
szpinakowego. Zwijać roladkę i spinać wykałaczkami. Gotową roladkę obtoczyć w
bułce i roztrzepanym
jajku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego:)