Czas przygotowania: 60 min.Zielono mi :)Składniki1 filet z kurczaka100 g mrożonego szpinakukawałek pora, ok 10 cm50 g sera żółtego3 ząbki czosnkusól, pieprzpanierka:1 jajkomąkabułka tartaolej do smażeniaSposób przygotowaniaNa patelni rozgrzać olej, dodać pokrojonego w półplasterki pora i zamrożony szpinak. Smażyć aż szpinak się rozpadnie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na drobnym oczku ser.Fileta przekroić wzdłuż na pół. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Na płatach mięsa rozłożyć farsz i zwinąć. Pozostały szpinak dodać do roztrzepanego jajka. Roladki panierować w mące, jajku ze szpinakiem i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL