ßßß
Potrzebne będą:- 4 filety z piersi kurczaka- 1 łyżka oliwy z oliwek- paczka mrożonego szpinaku- sól i pieprz- 250g sera śmietankowego- 1 szklanka startego żółtego sera lub mozzarelli- 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku- 3 jajka- mąka, bułka tarta- 1/4 szklanki olejuSposób wykonania:1) Szpinak rozmrażamy i odcedzamy.2) Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy szpinak, szczyptę soli i pieprzu, po czym podsmażamy przez około 3 minuty i zdejmujemy z ognia.
3) Szpinak przekładamy do miski, dodajemy sery, czosnek i wszystko dokładnie mieszamy.
4) Filety z piersi kurczaka kroimy na pół, a następnie wykrawamy wewnątrz nich kieszeń, po czym nadziewamy farszem szpinakowo-serowym.
5) Panierujemy w mące, jajkach i bułce tartej.


6) Smażymy w dobrze rozgrzanym oleju po około 5-6 minut z każdej strony.
7) Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Inspiracja do tego wpisu pochodzi stąd .Smacznego =)