ßßß
Składniki:1 łyżka masła250 g szpinaku (może być mrożony)2 ząbki czosnku100 g mozzarelli2 duże piersi z kurczaka (500 g)sólpieprzPanierka:2 jajka6 czubatych łyżek bułki tartejczosnek granulowanysłodka paprykasólpieprzNa patelni rozpuść masło, dodaj szpinak i odparuj go (z mrożonym ten krok zajmie trochę więcej czasu). Wciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszaj do czasu, aż ser się rozpuści i dokładnie połączy ze szpinakiem. Odstaw do wystygnięcia.
Piersi przekrój wzdłuż, tak żeby otrzymać 4 filety. Każdy z nich włóż między folię spożywczą i rozbij na cienki kotlet.
Kotlety oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na mięsie ułóż porcję szpinaku i ścisło zawiń w rulonik.
W misce rozmąć jajka, a na talerzu wymieszaj bułkę tartą, czosnek, paprykę, sól i pieprz (przypraw dodaj sporo, aby panierka miała wyrazisty smak). Roladki panieruj dwukrotnie (jajko - bułka - jajko - bułka) i smaż na dość głębokim oleju, obracając, tak aby dopiekły się z każdej strony. Osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
SMACZNEGO!

