Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Koktajl
bananowy, idealny na ...Buły
śniadaniowe o smaku ... »Jak to zazwyczaj bywa u mnie obiady wymyślam z wieczora aby
potem mieć czas na zorganizowanie smaków.Składniki:
łopatka 1200 g
marchew 4 szt
majeranek 2-3 łyżki
czosnek granulowany Kłos- Pol do obsypania
łopatkipomidor z
ziołami Kłos-Pol do natarcia
łopatkiwodasól i
pieprzziele angielskie 3 szt
listek laurowy 3 sztKrok 1Wieczorem przygotowuję
mięsko czyli myje,osuszam ręcznikiem papierowym.Nacinam wierzch co 2 cm tak na oko głębokość 1 cmKrok 2Nacieram
mięso czosnkiem granulowanym,
pieprzem majerankiem i
suszonymi pomidorkami,zawijam natartą
łopatkę w folie spożywczą i wkładam do lodówki na noc.Krok 3Następnego dnia zapiekam, czyli do okrągłego naczynia żaroodpornego wlewam
wodę dodaje
ziele angielskie,
listek laurowy i
marchewki obrane i pokrojone w słupki.Krok 4
Mięso zapiekam w 250 stopniach koło półtorej godziny.( przez ten czas
mięso obracam ze dwa trzy
razy by równomiernie się poddusiło .Krok 5Po upieczeniu
łopatkę kroimy w plastry i polewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia.
poniedziałek, 19 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyRolada ziemniaczana z
kurkami i
seremDziś pyszna rolada z
ziemniaków kurek ,
kiełbaski i
sera. Rewelacja, ciasto podobne jak na kopytka tylko trochę rzadsze.Mąż zadowolony hihi nie rozpoznał , że to
Pieczarki nadziewane
cukinią i
paprykąRobiłam już
pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zim
Karkówka z
kurkami serem i
pietruszkąDziś przeszłam samą z siebie, a mianowicie zrobiłam coś czego jeszcze nie widzieliście.Czasem takie pomysły z głowy są najlepsze. Tego dowodem jest mojeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter