ßßß Cookit - przepis na ďż˝opatka zapiekana z marchewkďż˝

�opatka zapiekana z marchewk�

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Koktajl bananowy, idealny na ...
Buły śniadaniowe o smaku ... »
Jak to zazwyczaj bywa u mnie obiady wymyślam z wieczora aby potem mieć czas na zorganizowanie smaków.
Składniki:
łopatka 1200 g
marchew 4 szt
majeranek 2-3 łyżki
czosnek granulowany Kłos- Pol do obsypania łopatki
pomidor z ziołami Kłos-Pol do natarcia łopatki
woda
sól i pieprz
ziele angielskie 3 szt
listek laurowy 3 szt
Krok 1
Wieczorem przygotowuję mięsko czyli myje,osuszam ręcznikiem papierowym.Nacinam wierzch co 2 cm tak na oko głębokość 1 cm
Krok 2
Nacieram mięso czosnkiem granulowanym, pieprzem majerankiem i suszonymi pomidorkami,zawijam natartą łopatkę w folie spożywczą i wkładam do lodówki na noc.
Krok 3
Następnego dnia zapiekam, czyli do okrągłego naczynia żaroodpornego wlewam wodę dodaje ziele angielskie, listek laurowy i marchewki obrane i pokrojone w słupki.
Krok 4
Mięso zapiekam w 250 stopniach koło półtorej godziny.( przez ten czas mięso obracam ze dwa trzy razy by równomiernie się poddusiło .
Krok 5
Po upieczeniu łopatkę kroimy w plastry i polewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia.
poniedziałek, 19 września 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Rolada ziemniaczana z kurkami i serem
Dziś pyszna rolada z ziemniaków kurek ,kiełbaski i sera. Rewelacja, ciasto podobne jak na kopytka tylko trochę rzadsze.Mąż zadowolony hihi nie rozpoznał , że to
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Robiłam już pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zim
Karkówka z kurkami serem i pietruszką
Dziś przeszłam samą z siebie, a mianowicie zrobiłam coś czego jeszcze nie widzieliście.Czasem takie pomysły z głowy są najlepsze. Tego dowodem jest moje
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/09/Lopatka-zapiekana-z-marchewka.html