Wykonanie
Pyszne chrupiące skrzydełka ..ale już nie są chrupiące, bo w sosie i z dodatkiem
pieczarek i
cebuli....ale nadal pyszne...kiedyś w takim sosie robiłam
rybkę, a teraz postanowiłam spróbować z
kurczakiem..Tym razem zamiast
soku pomidorowego użyłam
koncentratu pomidorowego, więc dodałam jeszcze
wodę.skrzydełka
sól,
pieprzziele angielskielistek laurowywegetamąka do panierowania
jajkapanier do m
ięsa SkworcuSkrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z
przyprawami.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach i panierce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym
oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.0,5 kg
pieczarek4
cebulekilka łyżek
ketchupumały słoiczek
koncentratu pomidorowego1 szkl.
wody1 łyżka
octulistek laurowy ,
ziele angielskiesólCebulę pokroić w półplasterki, a
pieczarki w plasterki.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym
oleju,dodać
pieczarki i dusić około 20 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać koncentrat ,
ketchup,
ocet ,
wodę i
przyprawy.Dusić razem jeszcze około 5 minut.W pojemniku układać na przemian
kurczaka z
sosem pieczarkowo-
pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.