Jakiś czas temu dostałam od mojej cioci przepis na rybę w zalewie pomidorowej. Taką rybę robię często, bardzo nam smakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę.Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska do wódki.Składniki:duży podwójny filet z kurczaka2 cebulejajkomąkabułka tartasól,pieprzolej do smażenia na zalewę:300 ml wodymały słoiczek ketchupu2 łyżki koncentratu pomidorowegoduża łyżeczka soli3 łyżki cukru1/2 szklanki octułyżeczka ziaren pieprzuziele angielskieliść laurowySkładniki zalewy wymieszać i zagotować, wystudzić. Cebule pokroić w plastry, zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoto na oleju. Mięso i cebulę ułożyć w misce i zalać wystudzoną zalewą. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin.