ßßß
Źródło: stary zeszytSkładniki:500 g pieczarek2 cebule1 jajkosól,pieprzbułka tartaolej do smażeniaSkładniki na zalewę:2 szklanki wody3 czubate łyżki cukru8 łyżek ketchupu5-6 łyżek octu1,5 łyżeczki soli1 łyżeczka pieprzu4 ziarenka ziela angielskiego2-3 liście lauroweNóżki pieczarek odciąć. Kapelusze panierować w bułce i rozmieszanym jajku, smażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do głębokiego naczynia. Cebulę pokroić w talarki i ułożyć na usmażonych pieczarkach. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować. Gorącym płynem zalać grzyby, wszystkie powinny być zakryte. Kiedy przestygną wstawić do lodówki na kilka godzin.Smacznego:)