ßßß
Cookit - przepis na Grzyby ala ryby
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Grzyby ala ryby
Składniki
Pieczarki
Cebula
Ogórek konserwowy
Jajko
Sól
Pieprz
Olej
Vegeta
Woda
Ocet
Cukier
Ketchup
Ziele angielskie
Liść laurowy
Wykonanie
Były skrzydełka w occie , a teraz
pora
na
pieczarki
..1 kg
pieczarek
średniej wielkości3 średnie
cebule
3
ogórki konserwowe
2
jajka
sól
pieprz
olej
do smażenia
Vegeta
(czerwona)Zalewa:4 szklanki
wody
12 łyżek
octu
6 łyżek
cukru
6 łyżek
ketchupu
1 słoik koncentratu1 łyżka
soli
pieprz
ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy
Pieczarki
po wycięciu nóżek (używamy samych kapeluszy) należy panierować w przygotowanym wcześniej
jajku
przyprawionym
Vegetą
,
solą
i
pieprzem
oraz w
bułce tartej
i smażymy na gorącym
oleju
na złoty kolor.W międzyczasie gotujemy zalewę z podanych składników.Usmażone
grzyby
przekładamy jak niżej:I warstwa -
grzyby
,II warstwa - surowa, pokrojona w plastry
cebula
III warstwa -
grzyby
IV warstwa -
ogórki konserwowe
pokrojone w plasterkiNastępnie tak przygotowane
pieczarki
zalewamy gorącą zalewą, po wystygnięciu przekładany w chłodne miejsce najlepiej do lodówki. Najlepiej smakują na drugi dzień .
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/03/grzyby-ala-ryby.html
Przepisy powiązane
Pieczarki w occie
Ryba po japońsku
ŚLEDZIE Z PIECZARKAMI W POMIDOROWEJ ZALEWIE
Ryby w zalewie pomidorowej
Marynowane jajka
Składniki powiązane (0)