Wykonanie
Składniki:515g
piersi z kurczaka,
jajko,
bułka tarta,
sól,
pieprz,
olej.Zalewa octowa:2 duże
cebule,1
marchew,3/4 szklanki
octu,1l
wody,3
listki laurowe,6 ziarenek
ziela angielskiego,1 łyżeczka
soli, 3 łyżeczki
cukru,2 łyżki
ketchupu pikantnego,2 łyżki
przecieru pomidorowego.Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki. Posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym
oleju.Zalewa octowa:
Cebulę pokroić w półksiężyce, a
marchew w plasterki. Zalać 1l
wody, dodać
ziele angielskie,
listki laurowe,
ocet,
cukier i
sól. Gotować do momentu aż
cebula i
marchew będą miękkie. Na koniec dodać
ketchup i
przecier pomidorowy. Zagotować i zalać
piersi z kurczaka. Odstawić na noc by smaki się przegryzły.
Smacznego!!!