Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
TuńczykAutor julka13Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Tuńczyk - składniki:puszka
tuńczykapuszka
kukurydzy3 ugotowane
jajkamajonezgłówka
cebulaTuńczyk - sposób przygotowania: Wszystko pomieszać , dodać
majonezu,
pieprzu i
soli do smaku, ewentualnie pokropić
sokiem z cytryny. Smacznego
TuńczykTuńczyk 1 5-6
pomidorów obranych ze skórki, 1 mała
cebula, 2 ząbki
czosnku, 1 op.
tuńczyka w
oliwie (duże kawałki), 1
liść laurowy,
oliwa, szczypta
oregano, peperoncino, kilka listków
bazylii,
sól,
pieprz,
parmezan Pomidory i
cebulę pokroić w drobną kostkę. Na
oliwie podsmażyć
cebulę.
Potem dodaćSałatki z
tuńczykiem - 8 pomysłów
Sałatka warstwowa jest smaczna, a przy tym prosta do przygotowania. Jeśli jesteś kulinarnym debiutantem, z pewnością Ci się uda.
Sałatka warstwowa 1 puszka
tuńczyka w oleju 1/2 puszki
kukurydzy 100 g
ostrego żółtego sera (np.
cheddar) 3
jajka ugotowane na twardo 1/2 pęczka
szczypiorku 3 łyżki
Tuńczyk na śniadanie, obiad i kolację
Taką pastę możesz przygotować z dowolnymi, ulubionymi składnikami, np. drobno posiekaną świeżą
papryką,
kiszonymi ogórkami,
korniszonami,
marynowanymi grzybkami lub
zielonym groszkiem z puszki. Kanapka z pastą z
tuńczyka 2 puszki
tuńczyka w zalewie 1/2 drobno posiekanej
marchewki 1/2 drobnoMus z
buraków z
tuńczykiem i
kolendrową emulsją
W tym prostym daniu połączyłem ją z moją drugą, tym razem typowo polską, kulinarną miłością -
burakami. 4 średniej wielkości
buraki 3 łyżki zmielonego
białego sera szczypta
soli szczypta
pieprzu sok z cytryny puszka
tuńczyka w zalewie własnej lub
oliwie duży pęczek
kolendry niecałe pół szklanki
wędzonym łososiem i
szparagami (najlepiej podwójną porcją). Quiche z
tuńczykiem 250-300 g
tuńczyka z puszki (w sosie własnym lub w
oleju) 5
jajek 300 g
twarogu 3 łyżki
mleka 2-3 łyżki
kaparów duży płat rozmrożonego
ciasta francuskiego 150 g zielonych
oliwek bez pestek 150 g startego
parmezanulistkami świeżej
bazylii. Zobacz tez przepis na: Bruschetta z
suszonymi pomidorami,
fetą i
bazylią ADLER AD 4701 Domo MS171 GRAEF H9 Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Prosty przepis na
makaron. Kupując
tuńczyka w puszceEuropejski sposób na azjatycką kuchnię: znane smaki i sprawdzone produkty razem tworzą chrupiącą, lekką przystawkę z orientalnym akcentem. Rożki z
papieru ryżowego z
tuńczykiem Składniki 1
arkusz papieru ryżowego 1/4
mango 1 paluszek
krabowy 20 g
steku z
tuńczyka 1/4 dojrzałegoObiad z włoskim deserem
i zagotuj zupę. Dopraw do smaku
solą i
cukrem - dzięki cukrowi pozbędziesz się charakterystycznej dla
papryki goryczki. Dodaj
śmietankę - tyle, ile lubisz. Autor: Zuzanna Wiciejowska
Tuńczyka (wraz z
łososiem) lubią nawet osoby na co dzień nie przepadające za
rybami. Świetnie pasuje do
makaronuWięcej o
TuńczykPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu