ßßß Cookit - przepis na Jajka po diabelsku

Jajka po diabelsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor uwielbiam_gotowac
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
5 jajek
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 łyżek keczupu
200-300 g sera
Jajka po diabelsku - sposób przygotowania: Pokrojoną cebulkę i czosnek smażymy na patelni. Kiedy już się ładnie zezłocą, dodajemy keczup (uwaga! będzie mocno "strzelać") Następnie zmniejszamy ogień na minimum, solimy i wbijamy jajka. Chwilę potrwa zanim jajka się zetną...kiedy się to już stanie dodajemy starty ser, podkręcamy ogień ciągle mieszając. Potrawa będzie gotowa kiedy rozpuści się ser:) Można udekorować pietruszką i zielonymi oliwkami.Bardzo sycące jedzonko! (Na tyle, że czasami preferuję taki obiadek)
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17474017/jajka po diabelsku/p