Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor uwielbiam_gotowacCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)5
jajek1
cebula2 ząbki
czosnku5 łyżek
keczupu200-300 g
seraJajka po diabelsku - sposób przygotowania: Pokrojoną
cebulkę i
czosnek smażymy na patelni. Kiedy już się ładnie zezłocą, dodajemy
keczup (uwaga! będzie mocno "strzelać") Następnie zmniejszamy ogień na minimum, solimy i wbijamy
jajka. Chwilę potrwa zanim
jajka się zetną...kiedy się to już stanie dodajemy
starty ser, podkręcamy ogień ciągle mieszając. Potrawa będzie gotowa kiedy rozpuści się
ser:) Można udekorować
pietruszką i
zielonymi oliwkami.Bardzo sycące jedzonko! (Na tyle, że czasami preferuję taki obiadek)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu