Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor mannixCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)188; łyżeczki lub świeże ok. 30 gramów
Chleb Babuni z
ziołami - sposób przygotowania: "
Home Bread Baguette": Przed dodaniem składników do wypiekacza Moulinex, na patelni musimy rozgrzać
oliwę z oliwek, zdjąć z ognia, dodać wyciśnięty
czosnek i
zioła (nie stawiać ponownie na ogniu, bo
czosnek się spali). Odstawiamy na bok aby skladniki się "przegryzły". Do wypiekacza wsypujemy
mąkę oraz sol. W osobnym naczyniu rozpuszczamy
drożdże wraz z
cukrem w ciepłym (nie gorącym)
mleku. Wlewamy do wypiekacza, dodajemy również letnią
wodę oraz wcześniej przygotowana
oliwę z
ziołami. Ustawiamy program zagniatania ciasta. Obserwujemy czy ciasto wyrasta. Ustawiamy temperaturę pieczenia na 180 stopni oraz czas pieczenia na 30 minut. Po wyjęciu z wypiekacza można jeść jeszcze ciepły. Smacznego.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu