ßßß Cookit - przepis na Chleb Babuni z ziołami

Chleb Babuni z ziołami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor mannix
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
188; łyżeczki lub świeże ok. 30 gramów
Chleb Babuni z ziołami - sposób przygotowania: "Home Bread Baguette": Przed dodaniem składników do wypiekacza Moulinex, na patelni musimy rozgrzać oliwę z oliwek, zdjąć z ognia, dodać wyciśnięty czosnek i zioła (nie stawiać ponownie na ogniu, bo czosnek się spali). Odstawiamy na bok aby skladniki się "przegryzły". Do wypiekacza wsypujemy mąkę oraz sol. W osobnym naczyniu rozpuszczamy drożdże wraz z cukrem w ciepłym (nie gorącym) mleku. Wlewamy do wypiekacza, dodajemy również letnią wodę oraz wcześniej przygotowana oliwę z ziołami. Ustawiamy program zagniatania ciasta. Obserwujemy czy ciasto wyrasta. Ustawiamy temperaturę pieczenia na 180 stopni oraz czas pieczenia na 30 minut. Po wyjęciu z wypiekacza można jeść jeszcze ciepły. Smacznego.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17982891/chleb babuni z ziolami/p