ßßß Cookit - przepis na Rożki francuskie z rybą

Rożki francuskie z rybą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor addioanna
Czas przygotowania: do 30 minut
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
180 g ryby (użyłam filetu z łupacza; idealna będzie każda ryba z rodziny dorszowatych)
30 g posiekanej szalotki
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka suszonego lubczyku
1 małe jajko
60 g gęstej śmietany
sól
pieprz 45 g pokrojonego w drobną kostkę jabłka
25 g rodzynek
250 g ciasta francuskiego
Rożki francuskie z rybą - sposób przygotowania: 1. Na łyżeczce masła podduszamy szalotkę. Kiedy jest już szklista, dodajemy lubczyk. Mieszamy dokładnie.
2. Pokrojony na mniejsze cząstki filet mielimy. Łączymy z cebulą, śmietaną i roztrzepanym wcześniej jajkiem. Doprawiamy.
3. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 185 stopni.
4. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o boku 14 cm. Rożki, które uzyskamy będą wówczas duże, właściwie jednoporcjowe, dlatego można podzielić ciasto na kwadraty o 7 cm bokach. Uzyskamy wówczas 10 mniejszych trójkątów.
5. Pokrojone jabłko i rodzynki łączymy z całością, mieszamy dokładnie.
6. Nakładamy farsz, składamy do trójkąta i sklejamy dokładnie boki.
7. Każdy trójkąt smarujemy dokładnie białkiem i posypujemy czarnuszką.
8. Pieczemy około 15 minut.
kapusty i grzybów). Aby ładnie się prezentowały, przed upieczeniem można posmarować je rozmąconym jajkiem (lub samym białkiem) i posypać makiem, czarnuszką lub sezamem. Rożki francuskie z rybą 180 g ryby (użyłam filetu z łupacza, idealna będzie każda ryba z rodziny dorszowatych) 30 g posiekanej szalotki
pietruszki. Zamiast czarnuszki możesz posypać rożki makiem lub sezamem. Rożki francuskie z rybą 180 g ryby (użyłam filetu z łupacza, idealna będzie każda ryba z rodziny dorszowatych) 30 g posiekanej szalotki 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 małe jajko 60 g gęstej śmietany sól pieprz
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22218546/rozki francuskie z ryba/p