Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Maria SzkopCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 g miękkiego
masła1 łyżka drobno posiekanej
szalotki2 łyżki posiekanego
szczypiorkusól i świeżo mielony
pieprz do smaku
Szczypiorkowe masło z
szalotką - sposób przygotowania:
Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy ze składnikami. Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka). Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki
cukierek) i związujemy końce. Wkładamy
masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu