ßßß Cookit - przepis na Szczypiorkowe masło z szalotką

Szczypiorkowe masło z szalotką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Maria Szkop
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
100 g miękkiego masła
1 łyżka drobno posiekanej szalotki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Szczypiorkowe masło z szalotką - sposób przygotowania: Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy ze składnikami. Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka). Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174603119/szczypiorkowe maslo z szalotka/p