Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor ugotuj.toCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)230 gramów miękkiego masłasok z połowy cytryny1/4 szklanki posiekanej świeżej mięty2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki posiekanej natki pietruszki5 rzodkiewek startych na grubej tarce lub pokrojonych w grube słupkisólświeżo zmielony pieprzMasłorzodkiewkowo - ziołowe - sposób przygotowania: W misce rozprowadź masło na gładką masę. Wlej sok z cytryny i dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie wmieszaj pietruszkę, szczypiorek i miętę. Na koniec dodaj startą na tarce rzodkiewkę.Łatwy przepis na masłokokosoweŚniadanie mistrzówmasła nakładamy je na folię aluminiową, formujemy rulon i pozostawiamy w lodówce, aż stwardnieje. Przed podaniem kroimy masło na plastry. Masło smakowe możemy też po schłodzeniu nabierać łyżeczką do melona i w formie kulek podać na talerzu. Masłorzodkiewkowo - ziołowe 230 gramów miękkiego masła sok zPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu