Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.
Fot. Michał Mutor / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)5
jajek2 łyżki posiekanego
estragonułyżka posiekanego
szczypiorkułyżka posiekanej
natki1/2 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki grubo mielonego
pieprzu2 łyżki
masła120-150 g świeżego
twarożku koziego250 g
pieczarek pokrojonych i podduszonychOmlet
ziołowy z
pieczarkami - sposób przygotowania: Mieszamy trzepaczką
jajka z
ziołami,
solą i
pieprzem. Na patelni rozgrzewamy połowę
masła, wlewamy połowę masy omletowej, smażymy, aż spód się przyrumieni, a powierzchnia będzie galaretowata. Posypujemy połową pokruszonego
koziego serka i plasterkami podduszonych
pieczarek. Przykrywamy patelnię i smażymy, aż
jajka się zetną. Identycznie przygotowujemy drugi omlet. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Dobry omlet powinien być lekki i puszysty. Najlepiej przygotować go na małej patelni. I podać bezpośrednio po usmażeniu.Jak zrobić puszysty omlet?Jak zrobić omlet? To prostsze niż myślisz!
cesarski. Sprawdź nasze przepisy na: Omlet z
szynką Omlet z
twarożkiem wiejskim Omlet
ziołowy z
pieczarkami Omlet
malinowo-
kokosowy Omlet pieczony z
cukinią Omlet cesarski z
rodzynkami Omlet frittata Omlet hiszpański z
ziemniakami Omlet minifrittata z kwiatem
cukinii Dla "wzrokowców"Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu