ßßß Cookit - przepis na Pieczona ryba glazurowana piwem

Pieczona ryba glazurowana piwem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1 łyżka i 1 łyżeczka masła
2 pory (tylko białe części) pokrojone w cienkie paseczki (julienne)
2 posiekane szalotki
1 filiżanka jasnego piwa belgijskiego
sól
pieprz
1 filiżanka bulionu rybnego
2 filety z karmazyna (po 25 dag)
2 pokrojone pomidory
Pieczona ryba glazurowana piwem - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 200°C. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć pory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj szalotki, duś kolejne 3-4 minuty. Wlej piwo i bulion rybny, przypraw. Gotuj bez pokrywki, aż 1/3 płynu odparuje. Do rondla na warstwę porów i szalotek włóż filety, przykryj pokrojonymi pomidorami. Danie przypraw do smaku, wstaw do gorącego piekarnika na 10-12 minut. Gotową rybę przełóż na talerz, do sosu dodaj trochę masła i przypraw do smaku. Polej rybę i od razu podawaj
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/32009409/pieczona ryba glazurowana piwem/p