ßßß Cookit - przepis na Pitaroudia me kremidi, czyli rodyjskie placuszki z cebulą

Pitaroudia me kremidi, czyli rodyjskie placuszki z cebulą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor mojekulinarnewariacje.blogspot.com
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia grecka
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Pitaroudia me kremidi, czyli rodyjskie placuszki z cebulą - składniki:
1 kg cebuli obranej i posiekanej
2 duże dojrzałe pomidory
posiekane
2 łyżki posiekanej mięty
5-6 łyżek mąki
sól
pieprz
Pitaroudia me kremidi, czyli rodyjskie placuszki z cebulą - sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę. Zostawiamy w lodówce przez co najmniej jedną godzinę. Kształtujemy okrągłe klopsiki i spłaszczamy w dłoniach na kształt placków lub jeżeli nie mamy wprawy, lub ciasto wydaje się nam zbyt rzadkie, to kładziemy łyżką, bezpośrednio na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy z obu stron na rumiano.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163545004/pitaroudia me kremidi czyli rodyjskie placuszki z/p