Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor www.eat4fit.blogspot.comCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300g dużych
krewetek400g dyni20g
masła150 g
mleka kokosowegopomidor1-2 ząbki
czosnkusólpieprzkolendraKrewetki z
dynią - przepis blogera - sposób przygotowania:
Dynię ścieramy na tarce na grubych oczkach i podduszamy na
maśle z odrobiną
soli.
Pomidora zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do dyni. Dodajemy drobno posiekany ząbek
czosnku i obrane
krewetki. Podlewamy
mlekiem kokosowym, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem i dusimy chwilę, aż
krewetki będą gotowe. Na koniec dodajemy drobno posiekaną świeżą
kolendrę. Niebo w gębie! Polecam! :) www.eat4fit.blogspot.comPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu